Termékek » Termékek áttekintése » Korrózióvédelem

Korrózióvédelem

A hatékony fémvédelem hatékony értékvédelmet jelent

Korrózió – az oxidáció a kiváltó

A csupasz fémfelületű termékek esetében mindig fennáll a rozsdásodás okozta károsodás kockázata. Ez a kockázat jelentősen emelkedik olyan folyamatok esetében, mint a raktározás és a szállítás. A rozsda és a korrózió számára ideális „keltetési feltételeket” teremt a nagyfokú mechanikai igénybevétel, a nem megfelelő nedvességvédelem, de az olyan jelentős klímaváltás is, mint amilyen export esetén szokásos.

A korrózió oxidációs folyamatok következménye. Ha már egyszer kezdetét vette, úgy alig állítható meg. A korrózió okozta károk milliárdos nagyságrendűek. Ennek megfelelően nagy veszélyeknek vannak kitéve azok a termelőüzemek és kereskedő vállalatok, amelyek csupasz fémfelületű, értékesebb termékeket gyártanak, illetve forgalmaznak.

A fémtermékek azonban szállítás és raktározás során egyaránt biztonságosan védhetők korrózió ellen – még szélsőséges feltételek mellett is! E tekintetben is több évtizedes tapasztalattal rendelkezünk, neves és különböző szabadalmakkal rendelkező partnereink vannak ezen a területen és a szakszerű tanácsadás mellett vevőinknek mindjárt három különböző korrózióvédő eljárást is kínálunk: a VCI, a páramentesítő és a bevonó módszert.

EXCOR® VCI-korrózióvédelem csomagolásból

Az EXCOR® VCI olyan korróziógátló, amely bedolgozható olyan csomagolóanyagokba, mint polietilén, polipropilén, hab, papír, karton és hullámpapír vagy olaj. Ezeket a VCI (Volatile Corrosion Inhibitor) anyagokat a mindenkori hordozóanyag telítettségi koncentrációig gőz formájában viszi be a zárt csomagtérbe. Ezáltal olyan légkör jön létre a csomagoláson belül, amely célzottan megakadályoz mindennemű korróziót. A VCI-metodika a korrózióvédelem aktív formái közé tartozik. A kötőanyagok a csomagolás eltávolítása után teljes mértékben és maradványanyag nélkül feloldódnak. További információkat itt találhat: hu.excor.com

Páramentesítő anyagok

Az úgynevezett szárítóanyagok a szállítás és a raktározás során védik a becsomagolt anyagot a levegő páratartalmától és ezáltal megakadályozzák a korróziót, a penészesedést és az ehhez hasonlókat. Vízgőz-biztos borítóval együtt a szárítóanyagok minden csomagolásban a kritikus koncentráció alatt tartják a levegő páratartalmát. A kellő abszorbeáló képesség megakadályozza a korróziót.  

Bevonó módszer

Ebben az esetben passzív korrózióvédő módszerről van szó: a védőréteg elválasztja a fémes felületeket az olyan agresszív anyagoktól, mint nedvesség, sók vagy savak. A bevonatmódszer olajokat vagy filmréteget alkotó, illetve megkeményedő rétegeket képező anyagokat használ. Általában ezeket a rétegeket a vonatkozó áruk átvételét követően el kell távolítani.