Skip to main content

Az egészen egyedi csomagolás

Csomagolásfejlesztés

Minél speciálisabbak a követelmények, a csomagolási megoldásnak is annál egyedibbnek kell lennie. Amikor egy olyan konstruktív csomagolás fejlesztéséről van szó, amely pontosan megfelel az Önök igényeinek, akkor a csomagolásfejlesztő tervezőinknél a legjobb helyen jár.

A csomagolásfejlesztés kiindulási pontját a termék vagy annak digitális grafikája jelenti. A szállítási módra és rendeltetési helyekre, a raktározás típusára – pl. sorolhatóság – vonatkozó információk ugyancsak fontos jellemzők az alkalmazás szempontjából. Lehetséges, hogy léteznek kívánságok az előnyben részesített anyagokra vonatkozóan, vagy cégünk tesz javaslatokat ezzel kapcsolatban. Legelőször is egy CAD-grafikát készítünk, amelyet bemutatunk Önöknek. Önöknél ugyanis senki nem ismeri jobban a belső folyamatokat. Az Önökkel folytatott egyeztetés során felmerülő módosításokat beépítjük a további fejlesztésbe. Végül létrehozunk egy prototípust, melynek bemutatása során adott esetben további fejlesztési lehetőségeket azonosítunk. A különösen érzékeny csomagolt áruk esetében szállítási szimulációs tesztet hajthatunk végre.

Knüppel Csomagolástechnika Kft.

+36 30 743 2693
info-hu@Knueppel.de

Csomagolásfejlesztés

A fejlesztés során a következő kritériumokat vesszük figyelembe

Konstruktív csomagolás
Prémium golfütők csomagolása

Csomagolási koncepciók – tetőtől talpig jól átgondolva

Legyen szó sorozatcsomagolásról, speciálisan exportra szánt megoldásokról, külön csomagolt áruk csomagolási koncepcióiról, egyszer vagy többször felhasználható csomagolásokról – az ügyfélspecifikus csomagolási megoldások kifejlesztése során a Knüppel a folyamatlánc átfogó figyelembevételére koncentrál. Nagyon alaposan szemügyre vesszük a dolgokat. A folyamat minden releváns részének alkalmazásspecifikus követelmények figyelembevételével történő elemzését követően személyre szabott megoldást dolgozunk ki az Önök csomagolt terméke számára. A személyre szabott megoldás itt szó szerint értendő, konstruktív csomagolásaink ugyanis mind CAD-alapúan készülnek.

Példa golfütő csomagolására

Az Önök személyre szabott csomagolási megoldása 6 lépésben

1. Helyszíni elemzés

A csomagolásra, szállításra és raktározásra vonatkozó összes releváns kritérium, valamint a központi fejlesztési információk rögzítése (többek között darabszámok, szállítási mód, egyszer vagy többször használatos csomagolások).

2. Tervezési szakasz

Az első tervek fejlesztése számítógépen, illetve az anyagkoncepció kidolgozása elemzések és anyagvizsgálatok alapján.

3. Egyeztetés

A koncepció egyeztetése Önökkel háromdimenziós tervek alapján, kalkulációval együtt.

4. Prototípus készítése

Meggyőző koncepció esetén az Önök megrendelése után prototípust készítünk.

5. Csomagolásteszt

A terv és a prototípus ellenőrző jellegű összevetése – plusz Csomagolásteszt és bemutatás gyakorlati teszt keretében.

6. Sorozatgyártás

Ha minden kulcsadat teljesül az Önök teljes megelégedésére, akkor megbízást adhatnak a csomagolás gyártására. Haladéktalanul megkezdjük a gyártást (kívánságra további minták létrehozásával, a gyártási feltételeknek megfelelően sorozatgyártásban).

Csomagolásteszt
Csomagolásfejlesztési anyagáttekintés

Melyik anyag a megfelelő?

Egy anyagból készült megoldás vagy anyagok kombinációja – csomagolásfejlesztő részlegünk a különböző minőségű csomagolóanyagok és -eszközök széles választékára támaszkodva, CAD-tervek alapján dolgoz ki – elemzésekkel és anyagvizsgálatokkal alátámasztva – egy olyan anyagkoncepciót, amely megfelel a csomagolási megoldással szemben Önök által támasztott összes követelménynek.