Skip to main content

Párnázás, feltöltés, rögzítés

Belső csomagolás – belül is tökéletesen csomagolva

Csakúgy, mint a légzsák és a biztonsági öv az autóban, a személyre szabott belső csomagolás csillapítja az ütést vagy ütközést, és pozíciójában tartja a terméket. Az anyag kiválasztása többek között a csomagolt áru súlyától, ütés- és felületi érzékenységétől függ. Természetesen a fenntarthatóság szempontjából is mérlegeljük Önökkel az előnyöket és hátrányokat.

Knüppel Csomagolástechnika Kft.

+36 30 743 2693
info-hu@Knueppel.de

Légpárnák és légpárnarendszerek

1% fólia, 99% levegő – 100% termékvédelem. A légpárnák bélelési térfogata csak a csomagolóállomáson jön létre, és ezzel jelentős raktárterületet takarít meg. A különböző kivitelben létező, könnyű légpárnák tökéletesen védenek a szállítás során fellépő ütések, ütődések és rázkódások ellen. Ugyanakkor a csomagolt áru is rugalmasan rögzítve marad a csomagolásban.

Példa légpárnarendszerekre

AIRplus® légpárnarendszerek

Papír töltőanyag – erős bélésekhez is

A papír erős, és nem csak a nátronpapír. A töltő- vagy párnázóanyaggá alakított papír a nehéz alkatrészeket is a helyén tartja a külső csomagolásban, és megvédi azokat a szállítási behatásoktól. PapírátalakítóCsomagológépek az adott alkalmazási helyzettől függően különböző formájú béléseket és töltőanyagokat készítenek közvetlenül az Önök csomagolóállomásán.

Csomagolópapír különböző vastagságokban, darabokban vagy tekercsekben, papírkonfekcionálásunknak köszönhetően. A papírral több mint 100 éves hagyomány köti össze cégünket.

Példák a papírátalakító rendszerekre

PadPak Guardian

FillPak Trident

Rögzítőcsomagolások

A rögzítőcsomagolások nyomásra nem érzékeny alkatrészeket rögzítenek egy hullámkartonra, függetlenül azok kontúrjától, elasztikus fóliával történő tekercselés által. Biztonságos szállításuk megfelelő kartondobozban történik. Ugyanez a hatás érhető el két előre elkészített, elasztikus fóliával körbevont kerettel, amelyek közé az egyik alkatrészt biztonságosan be kell szorítani. Mindkét eljárás használható a különböző alkatrészek biztonságos, maximális határértékeken belüli csomagolására.

Példa vízszintes tekercselőre

Avvol-Tec

Habpárna

Amikor a pontos forma lényeges: A habpárnák úgyszólván maguktól szabják magukat méretre – közvetlenül a csomagolóállomáson. De a habpárnás csomagolások más alkalmazások számára is nemcsak megelőzik hírnevüket, hanem egyszerűen a leginkább megfelelőek. Szívesen adunk Önöknek tanácsot arra vonatkozóan, hogy mikor jelent Önöknek jó megoldást egy habanyag csomagolórendszer. 

Korrózióvédelem, csomagolási sűrűség optimalizálása és egyebek

Belső csomagolás kiegészítő funkcióval

Párnázással, feltöltéssel és rögzítéssel egy szabványos belső csomagolás sok esetben már minden feladatot elvégez. Néha azonban többre van szükség.

A speciális csomagolóanyag kiegészítő védelmet nyújt a nedvesség ellen, Korrózióvédelemgondoskodik, védelmet nyújt egyebek mellett az elektrosztatikus kisülés ellen.

De egy új fejlesztés a szabványoknál is többet jelenthet. A külső csomagolások belső kialakításaként alkalmazott konstruktív csomagolások – például optimalizált rekeszek formájában – bármilyen formájú és jellegű terméket megvédenek. Optimalizált csomagolási sűrűséggel,tökéletesen integrálva a csomagolási folyamatba, és mindenekelőtt hatékonyan.