Skip to main content

A reklamációs arány csökkentése

Biztonságos csomagolás. A túlzott csomagolás helyett

Az Önök terméknek ugyanolyan kifogástalan állapotban kell lennie az út végén, mint annak elején. Ez egyértelmű. De milyen csomagolási megoldással érhetik ezt el? A „sok sokat segít” megközelítéssel? Bár ez azt eredményezheti, hogy a csomagolt árujuk biztonságban megérkezik rendeltetési helyére. Azonban nem gazdaságosan. Egy jó csomagolási megoldás mindkettőre képes – biztosítja, hogy ne legyenek okok reklamációkra, továbbá ne kerüljön feleslegesen sok anyag felhasználásra.

Knüppel Csomagolástechnika Kft.

+36 30 743 2693
info-hu@Knueppel.de

A meglévő megoldások továbbfejlesztése

Csomagolásoptimalizálás

A mélyreható csomagolásteszt egyrészt azt mutatja meg, hogy miként lehet csökkenteni a túlcsomagolást. A másik oldal nézőpontja – a reklamációk megelőzésének célja – pedig ugyanezeken a pontokon veszi kezdetét.

  • Az anyag módosítása
    Ha a karton külső csomagolás a szállítás során átázna, akkor a fadoboz jelenthet alternatívát.
  • A minőség módosítása
    Néha prémium csomagolásra van szükség, mert a követelményeket másképp nem lehet teljesíteni.
  • Az alkalmazott csomagológépek beállítása
    Egy nagyobb méretű papírbélés megoldja a reklamációs problémát? Vagy talán még egy pántolást kell a raklapon alkalmazni?

Sikertörténet

Fém alkatrészek csomagolása tengeren túli szállítására

Csomagolási sűrűség optimalizálása
Konzultáció

Új megoldások fejlesztése

Csomagolási tanácsadás és csomagolásfejlesztés

Amikor előre látható, hogy egy optimalizálás nem vezet célhoz, még ez sem jelent okot a kétségbeesésre. Még ha már különböző megközelítéseket is kipróbáltunk már,  képesek vagyunk teljesen új megoldást kitalálni. A csomagolási tanácsadás során Önökkel együtt vizsgáljuk meg, hogy egy új megközelítésű szokványos megoldás, vagy inkább egy konstruktív csomagolásfejlesztés segíthet.