Skip to main content

Korrózióvédelem

Fém alkatrészek korróziómentes tárolása és szállítása

A kezeletlen fémalkatrészek különböző éghajlati övezeteken keresztül történő szállításakor, de még a nappali és éjszakai hőmérsékletkülönbségek esetén is felléphet kondenzáció, ami korrózióhoz vezet a fémalkatrészen, károsítva azt. Korrózióvédelmi intézkedéseink az Önök csomagolandó árujának jellegéből és állapotából indulnak ki, amelyet szükség esetén megvizsgálunk. Ennek során a technológiai éllovas EXCOR áll mellettünk. Önökkel karöltve dolgozunk ki hatékony korrózióvédelmi koncepciókat az Önök fém alkatrészeinek szállítására és tárolására.

Knüppel Csomagolástechnika Kft.

+36 30 743 2693
info-hu@Knueppel.de

Átmeneti korrózióvédelem

Az átmeneti korrózióvédelem esetében megfelelő védőanyagok, úgynevezett inhibitorok képezik az olyan különböző csomagolóanyagok részét, mint például a fólia, a papír vagy a karton- és hullámpapír. Ezek a korróziógátló anyagok a zárt csomagolásba gőzölögnek a hordozófelületükről, és leülepednek a kezeletlen fémfelületeken. Megvédik a felületeket a korrózió ellen, még akkor is, ha víz csapódik le rajtuk. A csomagolás felnyitása után az inhibitorok maradéktalanul elillannak. Korrózióvédelemre leggyakrabban polietilén fóliákat alkalmaznak számos csomagolási formában, külső és Belső csomagolás. Ugyancsak alkalmazásra kerülnek kemény műanyagok, tálcák vagy dobozok formájában. Emellett kiegészítő csomag és újrafelhasználható kapszulák formájában is kínálunk Önöknek adagolókat.

Példák az átmeneti korrózióvédelemre

ICB korrózióvédő fólia

VCI adagoló és VCI TRAY

Korrózióvédelmi tasak
Folyékony korrózióvédelem

Folyékony korrózióvédelem

A fém komponensek nem csupán a szállítás és tárolás során igényelnek korrózió elleni védelmet. A korróziónak különösen kedvező gyártási lépések, például a sugárzásos folyamatok után is óvintézkedéseket kell tenni a korrózió azonnali bekövetkezésének megelőzése érdekében. Itt a korróziógátló olajokkal való kezelés kínálkozik megoldásként. Az üreges terek, például sebességváltó-házak védelmére VCI-olaj is rendelkezésre áll, amely kis mennyiségben történő bevitel esetén kompatibilis az utólagos feltöltéssel.

Szárítóanyagok

Meleg alkatrészek csomagolásakor vagy olyan csomagolási körülmények esetén, amikor a csomagolófából származó nedvesség vagy a furatokban mosási folyamatok maradványai közvetlenül magas relatív páratartalmat okoznak a csomagolásban, szárítóanyagok kerülnek alkalmazásra. Ezek megkötik a fellépő nedvességet, és jó kiindulási feltételeket teremtenek a VCI-hatáshoz. A szárítóanyag hosszú távú csomagolások számára is jó kiegészítőnek minősülnek.

Szárítóanyag tasak