Skip to main content

Tengeren, szárazföldön és levegőben

Mindenre felkészülve – exportcsomagolásaink

Az exportcsomagolások különleges kihívást jelentenek. A szállítási mód és a rendeltetési hely meghatározó a csomagolás kiválasztása szempontjából. A légi szállítás, de a vasúti és tengeri szállítás esetében egyaránt elsősorban a célországban történő csatlakozó szállítást kell szem előtt tartani. Vasúti szállítás esetén mechanikai terhelések léphetnek fel a tolatás és fékezés során fellépő ütődések formájában.

Az árukat ezért úgy kell a szállítódobozokba csomagolni, hogy a relatív mozgásokat megakadályozzák. A konténeres tengeri szállítás során nagy szerepet játszanak a klimatikus terhelések. A szállítandó áru nedvszívó (higroszkópos) vagy korrózióra érzékeny? Emellett a szállítandó áru mérete és súlya is jelentőséggel bír. Az útvonalakat hosszú évek óta bemérték adatgyűjtő eszközökkel, amelyek például a hőmérsékletet rögzítik. Tehát ismerjük a keretfeltételeket, és ennek megfelelően tervezzük meg az Önök exportárujának csomagolását. Szükség esetén a szállítás előtt szállítási szimulációs teszteket is végrehajtunk.

Knüppel Csomagolástechnika Kft.

+36 30 743 2693
info-hu@Knueppel.de

Fából készült exportcsomagolások

A rétegelt lemezből készült összecsukható dobozok,amelyek az acél és műanyag tárolókhoz hasonlóan újrafelhasználhatóak, egyre inkább felváltják a merev és nehéz fából készült ládákat. Standard formátumokat vagy egyedi méreteket és vastagságokat kínálunk. A külső csomagolásban az egyes alkatrészek elkülönítésére vagy rögzítésére szolgáló belső csomagolás aztán nagymértékben függ a mechanikai vagy éghajlati hatásokkal szembeni érzékenységtől. Szükség esetén ez magában foglalja a nagy hőmérséklet-ingadozások miatt fellépő nedvesség és/vagy korrózió elleni védelmet is.

Granby Box összecsukható faláda

Export kartondobozok

Számos esetben a két- vagy háromfalú hullámkartonból készült robusztus export kartondobozok is elegendőek. Különösen olyan országok esetében, amelyekben szerves anyagokra vonatkozó behozatali szabályok vannak érvényben. Ezt természetesen figyelembe kell venni.

Korrózióvédelem

A kezeletlen fémből készült alkatrészek szállítása esetén óvintézkedéseket kell tenni a Korrózióvédelem irányulóan. Itt egy nedvességzáró és egy specifikus vagy többfémes VCI korrózióvédelemről van szó. Mindkettő kombinálható egy fóliában. A külső csomagolás ezután megvédi a fóliát a szállítás során fellépő sérülésektől és a hatékonyság elvesztésétől. A Korrózióvédelem vonatkozásában a technológiai éllovas EXCOR támogatja cégünket.

További információk

Szállítás-ellenőrzés

A szakszerűtlen szállítási behatások által okozott károkat adatgyűjtő berendezésekkel lehet dokumentálni. Ezek az eszközök a csomagolásban kerülnek rögzítésre, és rögzítik az ütéseket és ütődéseket, valamint a hőmérsékletet és páratartalmat. Úgynevezett dőlésjelzők segítségével pedig megállapítható, hogy az Önök csomagolását a megengedett mértéknél jobban megdöntötték-e. Ez azonban csak megfelelő kockázatértékelés alapján ajánlott.

Belső csomagolás papírpárnázás

Belső csomagolás

Biztonsági öv a csomagolóanyagok között: A jól kiválasztott és helyesen alkalmazott belső csomagolás stabilan tartja az Önök termékét a külső csomagolásában, és védi azt az ütésektől és rezgésektől. A lehetőségek sokfélék, örömmel adunk tanácsot.

További információk

Csomagolásfejlesztés

Csomagolásfejlesztés

A rendkívül diverzifikált áruszállítás és a számos eltérő disztribúciós csatorna miatt napjainkban folyamatosan új kihívások merülnek fel a jól működő csomagolási megoldásokra vonatkozóan. Sok mindent már a szabványos csomagolóanyagok ügyes alkalmazásával, illetve azok kombinálásával is el lehet érni. Gyakran azonban egyedi megoldásokat kell kidolgozni a különböző tervezési lehetőségek és munkaanyagok kínálatából. Cégünk Csomagolásfejlesztés részlegén kreatív munkatársak dolgoznak a pontosan Önökre szabott és CAD-alapú konstruktív csomagolási megoldásokon.

További információk

Csomagolásfejlesztés
Projektpéldák

Tengerentúli csomagolás a reklamációs arány csökkentésére

Egy exportcsomagolás sikertörténete

A nehéz alkatrészek szállítására szolgáló tengerentúli csomagolásnak stabilnak kell lennie, és megbízható védelmet kell nyújtania a korrózió ellen. Egy ismert logisztikai vállalat azzal a kéréssel fordult a Knüppelhez, hogy fejlesszen ki egy ilyen csomagolást. Az eddig használt csomagolás ebből a két szempontból nem volt kielégítő. Csomagolásfejlesztő részlegünk vállalta a feladatot, és szokása szerint az egész folyamatláncot szem előtt tartotta.

további információk