Skip to main content

Csomagolt hatékonyság

Automatizálás a csomagolási folyamatban

Bármennyire is értékeljük a valódi, kézzel végzett munkát – az automatizált folyamatok gyorsabbak és egyenletes eredménnyel járnak. De a sebesség nem minden, a Csomagológépek beszerzésére irányuló döntés során számos szempontot figyelembe kell venni. Szívesen megosztjuk tapasztalatainkat, és elmagyarázzuk a mellettük, illetve ellenük szóló érveket. Az utolsó tizedesjegyig.

Knüppel Csomagolástechnika Kft.

+36 30 743 2693
info-hu@Knueppel.de

Gyorsabb folyamatok

Csomagológépek integrálhatók a csomagolósorokba, jelentősen felgyorsítva a csomagolási folyamatot: Amíg egy megtöltött kartondoboz automatikusan lezárásra kerül, a következő töltése már meg is kezdődhet.

Különösen a belső csomagolás terén rejlik nagy lehetőség a csomagolási folyamat számára az automatizálás segítségével: Míg a töltőpapír kézi megformázása percekig is eltarthat, addig a FillPak Trident papírpárnázó gép másodpercenként 2,3 méter papír feldolgozására képes.

Ezenkívül a részben vagy teljesen automatikus segédeszközök felgyorsítják a munkát: A szalagadagolókkal nem kell kézzel levágni a csomagolószalagot; a feszítőberendezések segítségével pedig nem kell fáradságosan, izomerővel megfeszíteni a pántolószalagot.

 

Papírpárnázó gép
Kanban-rendszer raktár

Folyamatosan jó eredmények

A gépek nem jók abban, hogy önállóan alkalmazkodjanak a különböző helyzetekhez. Abban azonban nagyon jók, hogy a századik ismétlés után is ugyanazt a – jó – eredményt hozzák. Az Önök csomagolási folyamata számára ez számos előnnyel jár:

 • Folyamatbiztonság
  A gép még a műszak végén is ugyanolyan megbízhatóan működik, mint kora reggel.
 • Optimalizálás
  Az ugyanazokkal a beállításokkal létrehozott megbízhatóan ugyanolyan eredmények jelentik az előfeltételét annak, hogy a legjobbat hozhassuk ki az optimalizálások során.
 • Felhasználótól független
  Míg a kézi csomagolás esetében a tudás és a tapasztalat jelentős különbséget jelent, addig a csomagológépek kezelésénél ez nem számottevő.

Jobb ergonómia

Nem tesz jót, ha újra meg újra ugyanazokat a mozdulatokat végezzük. A gépek azonban nem bánják ezt, és hát nem is tudnak mást tenni. Akkor miért ne a gépek végezzék a nehéz munkát, és hagyjuk, hogy az emberek kezeljék és irányítsák azokat? Ha Önök megnövekedett betegállományt tapasztalnának, illetve jobb Ergonómia szeretnék azt megelőzni, akkor szívesen adunk tanácsot olyan gépekre vonatkozóan, amelyek meg fogják könnyíteni alkalmazottjaik életét.

Az ENOergo stretch fólia kézi adagoló használatban
Jéghegy-elv

A hegyes ceruza

ROI-számítás

Még ha egy adott helyzetben egyértelmű, hogy az automatizálás számos előnnyel jár, mégsem azonnal világos, hogy ezek az előnyök hogyan viszonyulnak a szükséges beszerzési költségekhez. Ez azonban kiszámítható. Önnel karöltve megvizsgáljuk az csomagolási folyamataikat és az azokban rejlő költségeket, és pontosan meg tudjuk mondani a következőket:

 • megéri-e egyáltalán egy vagy több gép beszerzése, vagy már a csomagolási termék cseréje megoldást jelent,
 • milyen automatizálási megoldás és milyen funkciókkal alkalmas az Önök számára,
 • mennyi ideig kell egy – vagy több – gépnek üzemben lennie ahhoz, hogy a beszerzési költségei megtérüljenek,
 • megfelelő beszerzési forma-e az Önök számára a vásárlás vagy a bérlés – szükség esetén a fogyóeszközökkel együtt.