Skip to main content

A rendeltetési hely korrózió nélküli biztos elérése

Jelentősen csökkent a reklamációs arány az optimalizált tengerentúli csomagolásnak köszönhetően

Stabil, biztonságos, korróziótól védett. Ezek a nehéz alkatrészek szállításával szemben támasztott követelmények. Egy ismert logisztikai vállalat számára, aki ezekben a pontokban nem volt elégedett a régi csomagolásukkal, egy olyan új exportcsomagolást fejlesztettünk ki, amely kiválóan megfelel mindezeknek a követelményeknek. Cégünk Csomagolásfejlesztés vállalta a feladatot, és szokása szerint az egész folyamatláncot szem előtt tartotta.

Knüppel Csomagolástechnika Kft.

+36 30 743 2693
info-hu@Knueppel.de

Az ügyfél

A holland határhoz közeli székhelyű, nagy múltra visszatekintő, teljes körű szolgáltatást nyújtó logisztikai szolgáltató többek között intermodális logisztikai megoldásokat kínál számos iparág ügyfelei számára. Az ügyfelek magas igényeit kielégítő csomagolási megoldásnak ezért sokoldalú követelményeknek kell megfelelnie.

A feladat

Az ügyfél egy autóipari beszállító számára szállít nehéz, korrózióra hajlamos, kb. 25 kg-os alkatrészeket tehergépjárművel és hajóval. A korábbi csomagolási megoldás sem az alkatrészek rendeltetési helyükig történő biztonságos rögzítésére, sem a korrózió elleni megbízható védelemre nem alkalmas. Az ennek eredményeképpen fellépő túl magas panaszarányt kellett csökkenteni.

A követelmények

  • A csomagolás nagyfokú stabilitása
  • Az alkatrészek nem mozdulhatnak el a csomagoláson belül
  • Az alkatrészek egyes részeinek védelme a nyomóterhelés ellen
  • A korrózió megbízható megelőzése

A megoldás

A stabil rekesz helyén tartja az alkatrészeket

Az új belső csomagolás optimálisan figyelembe veszi az alkatrészek formáját és nagy tömegét. Az alkatrészek szállítása álló helyzet helyett fekve történik, rögzítésük pedig a belső csomagolás alsó lapjának mélyedéseinek segítségével történik. A csomagolással való érintkezés és terhelés csak az alkatrészek definiált, nem kritikus részeit érinti.

A továbbfejlesztett VCI koncepció megakadályozza a korróziót

Gumisapkák helyett most zárt fóliatasakok védik az alkatrészeket a korróziótól. Míg a sapkák VCI légköre nem volt elegendő megfelelő mértékben a szállítás időtartamára, addig a korrózióvédelem a zárt tasakok esetében megbízhatóan kitart a rendeltetési helyig: A VCI-tasakok rögzítve vannak a rekeszben, így nem tudnak elmozdulni a szállítás közben. A VCI légkör fennmarad a szállítás időtartama alatt.

Tengerentúli szállítás csomagolás

Folyamatoptimalizálás és a folyamatbiztonság megőrzése

A csomagolásiFolyamatoptimalizálás valamint a raktárlogisztika optimalizálása nem szerepelt a kifejezett követelmények között, de amennyiben lehetséges, ez mindig a Knüppel szolgáltatásainak részét képezi.

  • A csomagolási idő csökken, csomagolási hibák pedig ritkábban lépnek fel, mivel a csomagolást a poka-yoke elv szerint tervezték, tehát a hibás alkalmazások nem lehetségesek vagy azonnal feltűnnek.
  • A raktárlogisztika egyszerűsödik: Minden komponens gyorsan rendelkezésre áll a csomagolás fekvő készletként és helytakarékos, hajtogatott formában történő szállításának köszönhetően.
  • A szállítási csomagolás méretének kialakítása olyan, hogy a kiválasztott tengeri konténer pontosan illeszkedve, a legjobb helykihasználás figyelembevételével legyen rakodható. A beépített fa megerősítés pedig az egymásra rakodást támogatja a nagy súly ellenére is.