Skip to main content

fenntarthatósági

A környezetbarát csomagolások ugyanis kímélik az erőforrásokat. Az Önökét is.

Az „erőforrások kímélése” és a „fenntarthatóság” olyan kifejezések, amelyek nemcsak ökológiai, hanem üzleti jelentőséggel is bírnak. Szerencsére ez nem ellentmondás, hanem gyakran még fedik is egymást: A „reduce, reuse, recycle” megközelítés nemcsak kisebb környezeti terheléshez vezet, hanem az Ön pénztárcáját is kevésbé terheli. Szívesen megmutatjuk, hogyan.

Knüppel Csomagolástechnika Kft.

+36 30 743 2693
info-hu@Knueppel.de

Reduce

A túlcsomagolás kerülése

Egy alapos csomagolásteszt alapján gyakran kínálkoznak kiindulási pontok a csomagolóanyagok megtakarítására anélkül, hogy kompromisszumokat kellene kötni az eredmény tekintetében.

A következőkben van potenciál:

 • A méretek módosítása
  Valahol a „lehetőleg alacsony számú csomagolási változat” és a „minden egyes termék számára a lehető legkisebb csomagolás” között található az Ön egyéni optimuma.
 • Az anyag módosítása
  Bár a papírbélések megújuló erőforrásból készülnek, de a légpárnák az anyagfelhasználás töredékéből legyárthatók.
 • A minőség módosítása
  A stretch fóliák esetében a nagy μ érték nem mindig jelent nagy teljesítményt: A nagyteljesítményű fóliák nagyobb biztonságot nyújtanak alacsonyabb anyagfelhasználás mellett.
 • Az alkalmazott csomagológépek beállítása
  Nem elég egy kisebb papírbélés? Vagy talán egy tekercseléssel kevesebb is megteszi a raklapon?

Termékpélda

Nyújtható fólia

Túlzott csomagolás
Granby Box exportcsomagolás

Reuse

Újrafelhasználható csomagolások

A csomagolás többszöri felhasználása nemcsak a csomagolás ugyanazon folyamathoz történő újrafelhasználását, hanem a csomagolás további célokra történő felhasználását is jelentheti. Az előbbi zárt körfolyamatot igényel – a csomagolás visszaszállítása, szükség esetén újrafeldolgozása, újrafelhasználása –, az utóbbi pedig a csomagolóanyag bizonyos stabilitását igényli – például faládák vagy papírbélések esetében. A többször felhasználható megoldás gyakran olyan alkalmazások esetében is alternatívát jelent, ahol még nem is gondoltak az újrafelhasználhatóságra.

Az Ön folyamatainak elemzését követően tapasztalataink alapján javaslatot tudunk adni arra vonatkozóan, hogyan lehet észszerűen használni az Önök vállalatánál az újrafelhasználható csomagolást.

Termékpélda

Granby Box összecsukható faláda

Recycle

Újrahasznosítható és újrahasznosított csomagolások

Az újrahasznosítási megközelítés akkor kerül alkalmazásra, amikor a csomagolás újrafelhasználása alapvetően, illetve egy idő után már nem lehetséges. Mivel ez előbb-utóbb minden csomagolásnál bekövetkezik, ezért már az első alkalmazás előtt érdemes erről elgondolkozni. Megoldás jelenthetnek az újrahasznosított anyagokból készült termékek vagy az újrahasznosítható termékek választása – ezek nem feltétlenül zárják ki egymást. Az egyetlen anyagból készülő megoldások gyakran könnyebben és olcsóbban újrahasznosíthatók – egyes anyagok kisebb minőségromlással újrahasznosíthatók, néha pedig a downcycling, tehát az újrafeldolgozás jobb, mint az újrahasznosítás teljes mellőzése. 

Airplus újrahasznosított fólia