Skip to main content

Raklapos áruk szállítása

Raklaprögzítés: Hogyan lehet a biztonságosból szuperbiztonságos

A szállítási raklap világszerte a szállított áruk mobilitásának alapja. Az egyes alkatrészek vagy egymásra rakodott áruk rakományának rögzítése nélkül azonban nem képes ellátni feladatát. Szerencsére számos rakományrögzítő rendszer közül választhatunk. Tanácsot adunk, hogy a bevált stretch fólia szóba kerülhet-e Önöknél vagy akár a fólia nélküli megoldások is meghozzák a kívánt eredményt. A már meglévő megoldásaik optimalizálása terén is segítünk Önöknek.

Knüppel Csomagolástechnika Kft.

+36 30 743 2693
info-hu@Knueppel.de

Stretch fóliák és gépek

A stretch fólia napjainkra a rakodási egységek rögzítésének legelterjedtebb eszközévé vált. Ennek során mindig a rakomány és a raklap rögzítésének fenntartásán van a hangsúly a várható szállítási körülmények figyelembevételével. A stretch fólia az adott mennyiségtől függően kézzel vagy stretch géppel is alkalmazható. A stretch gépekre különböző teljesítményfeltételek vonatkoznak: A napi teljesítmény, a tekercselési minta, a fólianyúlás és a visszahúzóerő azok a mérvadó paraméterek, amelyeket először a csomagolt termékhez kell igazítani. Ez határozza meg azt is, hogy milyen fóliatípussal érhető el a szükséges biztonság és minimalizálható az anyagfelhasználás. Ehhez az optimalizáláshoz elektronikus méréstechnikát alkalmazunk, és Önöknél helyben meghatározzuk a fólia tartóerejét.

további információk

Raklaprögzítés kézi stretch fólia
Élvédő rakodásvédő

Pántolás és élvédelem

A raklapokra rakodott termékek rögzítése is megbízhatóan megoldható pántolószalaggal. Igen stabil rakományok esetében közvetlenül az árura; érzékenyebb csomagolt áruk esetén élvédő sarkok alkalmazásával a pánt alatt, hogy az ne vágjon bele az áruba. Az élvédő sarkok a terhelés elosztására és a pántolt vagy csomagolt rakomány stabilizálására is szolgálnak. Természetesen mindezek az elemek különböző kivitelekben állnak rendelkezésre.

Raklapkonténer

A hullámkartonból készült, különböző anyagvastagságú raklapkonténerekből kettő (vagy egyedül egy) fér el egy raklapon. Ezek kifejezetten a raklapok formátumához igazodnak, és a legkülönbözőbb méretű alkatrészek szállítására alkalmasak. Szükség esetén párnázó anyag kerül alkalmazásra a csomagolt árut rögzítése céljából. Ezen e téren is szívesen adunk tanácsot!

Fedeles raklapdoboz
Raklap csúszásgátló papírral

Csúszásgátló alkalmazások

A nehezen palettázható, sima termékek esetében rakodási köztes rétegeket kell alkalmazni. E célra különösen alkalmasak a csúszásgátló papírok, mivel nemcsak azt akadályozzák meg, hogy a csomagolt áru elcsússzon a raklapon, hanem anyagmegtakarítást is eredményeznek. Csúszásgátló papír használata esetén ugyanis kevesebb stretch fóliára van szükség. Üzemen belüli szállítás esetén akár teljesen el is maradhat a fólia. A ragasztóanyagok egyáltalán nem igényelnek ártalmatlanítási ráfordításokat. Ezeket közvetlenül a termékre viszik fel, és így a tépőzárhoz hasonlóan stabil rakományról gondoskodnak, a csomagolás sérülése nélkül. Újrahasznosíthatóak és nem hagynak maradványokat.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Raklapok

Bár az egyszer használatos fa raklapokat, a mosható, újrafelhasználható műanyag raklapokat és az egymásra rakodható INKA raklapokat már sokkal ritkábban használják, mint a klasszikus EUR raklapot, a speciális felhasználási területükön azonban kétségtelenül megvan a létjogosultságuk. Önökkel együtt vizsgáljuk meg, hogy melyik raklap felel meg a legjobban az Önök igényeinek.

Raklapok és raklapbetétek