Skip to main content

A csomagolási sűrűség optimalizálása

Amennyit csak lehet. Egyetlen szállítással

A szállítótér értékes. Nemcsak szállítási költségek és díjak tekintetében, hanem az olyan belső folyamatoknál is, amelyeken nincs árcédula. A csomagolási sűrűség maximális optimalizálása tehát nem csupán a maximális sűrűség elérését jelenti. Hanem az Önök folyamatköltségeinek maximális csökkentését is. Örömmel határozzuk meg Önökkel együtt, hogy ez pontosan mennyit jelent.

Knüppel Csomagolástechnika Kft.

+36 30 743 2693
info-hu@Knueppel.de

A csomagolási sűrűség maximalizálása

Még ha a termékek egy szállítóegységben történő elhelyezésének maximális számánál több mindent kell figyelembe venni, a mérlegelés ezen a ponton kezdődik. De még ez a cél sem egydimenziós:

 • Geometriák
  Hogyan lehet az Önök termékét a legkisebb helyveszteséggel elrendezni? Hány különböző formát kell becsomagolni? Csoportosítás segítségével jobban kihasználható-e a rakománytartó és a külső csomagolás?
 • Rakománytartó és külső csomagolás
  A tárolót hogyan kellene a legjobban kialakítani? Egymásra rakodható rekesszel? Vagy konstruktív csomagolással, amelyet pontosan egy termékformára optimalizáltak? És egyáltalán milyen tároló alkalmas?
 • Tehergépjármű és konténer
  EUR raklapok alkalmazása esetén a legtöbb termék elfér egy konténerben vagy tehergépjárműben. Vagy talán más méretek még alkalmasabbak? Az egymásra rakodás segítségével nagyobb térfogat használható ki?
Konstruktív csomagolás
Vezérműtengely tálca

És még ez is fontos

Az olyan csomagolás, amelyet órákig tartó, fáradságos kézi munkával kell összeállítani, bármennyi alkatrészt tartalmazhat – ez ritkán bizonyul jó csomagolási megoldásnak. Még ha az Önök célja a csomagolási sűrűség növelése, a tervezés során más tényezőket is mindig szem előtt tartunk:

 • Kezelés
  A csomagolási sűrűségre optimalizált csomagolásnak is gyorsan alkalmazhatónak, egyszerűen és gyorsan bepakolhatónak kell lennie.
 • Szállítás és újrafelhasználás
  Ami az Önök termékének szállítására vonatkozik, az a csomagolás szállítására is érvényes: Minél többet lehet egyszerre szállítani, annál jobb. Már az (újrafelhasználható) csomagolások fejlesztése során gondoskodunk arról, hogy az üres csomagolások térfogata csökkenthető legyen. Ez szállítási és tárolási költségeket takarít meg.
Projektpéldák

A moduláris alternatív csomagolás csökkenti a csomagolási változatok számát

Az alternatív csomagolás sikertörténete

A vezérműtengelyek alternatív csomagolásának közel 300 változata gazdaságtalanná tette a kezelést és a tárolást. A Knüppel csomagolásfejlesztő részlegének aztán jobb ötlete támadt.

Alternatív csomagolás vezérműtengelyek számára

Alternatív csomagolás vezérműtengelyek számára
Projektpéldák

Tengerentúli csomagolás a reklamációs arány csökkentésére

Tengerentúli csomagolás sikertörténete

Egy jól ismert logisztikai vállalat számára fontos volt a stabil és korrózióálló csomagolás kifejlesztése. Csomagolásfejlesztő részlegünk vállalta a feladatot, és szokása szerint az egész folyamatláncot szem előtt tartotta.

Fém alkatrészek csomagolása tengeren túli szállítására