Skip to main content

Tapasztalatból innovatív!

Ahogyan kezdődött

A Knüppel Verpackung immár 100 éves vállalati múltra tekinthet vissza – hűséges ügyfeleinknek és annak a képességünknek köszönhetően, hogy újra meg újra innovatív termékekkel tudjuk meggyőzni őket.

Aktuális

A Knüppel Verpackung saját vállalatcsoportjának fejlesztése mellett számos további beszállítóval is együttműködik. Az ipari csomagolás minden területéről származó professzionális termékeivel a Knüppel már ma is megbirkózik az áruforgalom országos és nemzetközi kihívásaival – minden nagyságrendben.  

2024

Májusban elkészült egy új raktárépület a Hann. Münden-i telephelyen. A korábbi mintegy 10.000 négyzetméteres raktárterületet 3.750 négyzetméterrel bővítették. Ezzel a Knüppel központjának raktározási kapacitása 7.500-ról 9.500 raklaphelyre nőtt.

2023

Az év elején a Knüppel Verpackung GmbH & Co. KG a Német Minőségügyi Szabványügyi és Vizsgáló Intézet (DIQP) "Legjobb munkaadó" és "Legjobb képzési vállalat" díját kapta.

A megrendelések növekvő száma miatt szükségessé vált a meglévő raktárkapacitások bővítése. A bayreuthi telephely raktárát így a bajorországi Regensburg közelében található Hemauba helyezik át. Az iroda azonban továbbra is Bayreuthban marad. A hemaui új létesítménnyel egy teljesen új telephely jön létre. Az üzembe helyezésre 2023 áprilisában kerül sor.

A nyáron a Hann. Münden-i telephelyen is megkezdődnek a meglévő raktárcsarnok bővítési munkálatai.

Decemberben a Knüppel a Dél-alsó-szászországi Alapítványtól a TOPAS (Top Employer South Lower Saxony - Dél-alsó-szászországi legjobb munkáltató) pecséttel ellátott munkáltatóként újabb elismerésben részesül.

2021

A Ckdpack GmbH vállalatot átveszi az ITFT Industrie Transport Fördertechnik GmbH továbbítástechnikai beszállító.

2019

A Knüppel Verpackung április 1-jén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. Születésnap. A regionális családi vállalkozás napjainkra globálisan aktív vállalatcsoporttá nőtte ki magát. A vállalatcsoport mintegy 500 munkatársat foglalkoztat: a hat németországi, az ausztriai és magyarországi telephelyen, valamint a dániai és ukrajnai gyártóüzemekben. Ehhez jön még a két rendkívül specializált, közös vállalkozásokon belüli részesedésünk, az EXCOR® és a Ckdpack.

2017

A Knüppel átveszi a leinfelden-echterdingeni székhelyű Hans Joachim Dill Papiere-Pappen-Packmittel GmbH-t.

2015 

A szászországi Schwepnitzben a Ckdpack GmbH egy csődáljárást követően átvesz egy acél rakománytartók tervezésével és sorozatgyártásával foglalkozó gyártóüzemet.

2014 

Az EXCOR saját forgalmazó irodát létesít Romániában az értékesítési területének bővítése céljából. Időközben a vállalat saját raktárral rendelkezik és három munkatársat foglalkoztat.

2013 

A Knüppel vállalatcsoporthoz tartozó Ckdpack a kínai Sanghajban meglapaítja a Ckdpack Co. Ltd. vállalatot. 

2012 

Ernst Hahn már 2006-ban csatlakozott a vállalathoz. Aztán 2012-ben lépett be a Knüppel Verpackung GmbH & Co KG vezetőségébe. 

2010 

A Knüppel Lengyelországból Ukrajnába helyezi át Fleeceguard® nevű saját márkájának gyártását. Az új üzem nagyobb termelési lehetőségeket kínál.  

2009 

Ausztriában is nő a kereslet a professzionális csomagolási megoldások és komoly tanácsadás iránt. A Knüppel Bécsben újabb leányvállalatot alapít termékei forgalmazására. Ugyanebben az évben modern iroda- és raktárépületet létesítenek a vállalat saját telkén, a bodenheimi Am Kümmerling 15. cím alatt. (a korábbi mainzi telephely áthelyezése)

2008

Hann. Mündenben a Knüppel megalapítja a Ckdpack közös vállalatot. A vállalat egyedi tervezésű, komponensek és észegységek szállítására szolgáló, újrafelhasználható acél rakománytartók fejlesztésével és gyártásával foglalkozik.
Az EXCOR fokozza mexikói tevékenységét, és mostantól már saját munkatársa is van a helyszínen.

2007 

Az EXCOR átveszi a Bécs külvárosában található euromasch Maschinen-Handels-Gesellschaft m.b.H.-t a VCI-termékek Ausztriában történő forgalmazása céljából. 

2006 

A Knüppel egyre nemzetközibbé válik: A vállalat a lengyelországi Ozorkowban megalapítja a „Knüppel Verpackung Sp.zo.o.” vállalatot. A FleeceGuard® termékek gyártása és konfekcionálása a központi irodában működő tervezőiroda irányításával történik. 
A Knüppel ugyancsak 2006-ban, Drezdában nyitott meg egy független, CAD-támogatott fejlesztési részleget az ügyfelek igényeire szabott, egyedi konstruktív csomagolások számára. 

2004 

Magyarországon a Knüppel 50%-os részesedéssel beszáll a 2003-ban alapított Corline Kft.-be, amely már az Excor forgalmazó partnere, és ezzel új értékesítési területet nyit meg. 2011-ben a Knüppel átveszi a vállalat részesedésének 100%-át és kizárólagos tulajdonossá válik. Egy évvel később a Corline vállalatból megalakul a Knüppel Csomagolástechnika Kft.

2002 

Az Excor az idei év óta saját értékesítési csoporttal van jelen Olaszországban. Az EXCOR 2001 óta Spanyolországban is képviselteti magát egy helyszíni munkatárssal.
A Hann. Münden-i székhelyen bővítik az iroda- és raktárkapacitásokat.

1999 

Konkrét vevői igények figyelembevételével a Knüppel Verpackung sikeresen létrehozza saját termékmárkáit. 1999-ben kerül piaci bevezetésre a FleeceGuard® márka, ezek a fólia és vlies többrétegű szerkezetén alapuló termékek, amelyek kiváló védelmet nyújtanak a karcolásokra és szennyeződésekre érzékeny felületek számára. 

1996 

Az EXCOR autóipari sikereivel olyan kérdések is felmerültek, amelyekre csak speciális kémiai szakismeretekkel lehetett választ adni. Az EXCOR ezért megalapította drezdai EXCOR korróziókutató intézetét. A labor hamarosan Európa-szerte vezető szerepet fog betölteni a globális vegyesvállalati hálózatban.

Az EXCOR ezzel egyidejűleg Olaszországra és Spanyolországra is kiterjeszti forgalmazói tevékenységét. 1997-ben Mexikó következett.

A gothai telephely Emlebenbe költözése egy saját építésű raktár- és irodaépületbe (Pfauseeallee 4.).

1991 

A Knüppel átveszi a vagyonkezelőtől a korábbi „VEB Versorgungskontors Papier- und Bürobedarf” csomagolórészlegét, és üzembe helyezi a jelenlegi raktár- és irodaépületet a drezdai Elbhafenben.

Az EXCOR megalapításával a Knüppel forgalmazó partnerből az amerikai NTIC vállalat közös vállalati partnerévé válik, amely a világon elsőként képes fóliákat ellátni VCI-vel.  

1990 

Az újraegyesítés új kihívásokat, ugyanakkor lehetőségeket jelent! A Knüppel átvesz egy az NDK idején magántulajdonban működő csomagolóanyag-kereskedést Gothában, és létrehozza az első telephelyet az új tartományok egyikében. 

1988 

A Knüppel beszáll a dániai Koppenhága melletti Haarlevben működő Nordic Woodfibre vállalatba, és ezzel a puha és kemény farostlemezből készült, párnázó, illetve ütésálló, végtelenített lamellás csomagolások gyártásába, amelyek pl. kábeltekercsek, lemeztekercsek, tengelyek, hengerek és csövek felületvédelmére szolgálnak.

1979 

Új telephely Bayreuthban. A Norba cég átvétele az Egerländer Straße 24. alatt – megalakul a Knüppel bayreuthi telephelye. 

1976 

A bővítés során 1976-ban Lauterbachban és Mainzban megnyílnak az első Knüppel-telephelyek. 

1974 

A Knüppel tovább bővül, és a Breite Gasséből a volkmarshauseni ipari parkba – Hann. Münden határában – költözik. Az egyre növekvő ügyfélkör és az egyre differenciáltabbá váló munkamegosztás követelményeinek való megfelelés céljából a Knüppel saját építésű, jelentősen megnövelt iroda- és raktárépületekbe költözik, és folyamatosan tovább bővíti termékportfólióját. 

1969 

A Knüppel fennállásának 50. évfordulóját ünnepli. Az alapító unokája, Gerhard Hahn társasági tagként csatlakozik a vállalathoz. Az idősebb Hermann Chr. Knüppel átadja neki tapasztalatai és alapelvei nagy részét, majd fokozatosan visszavonul az aktív üzleti élettől.  

1948 

A Knüppel betéti társasággá alakul: Az ifjabb Knüppel résztulajdonosként áll az idősebb mellé. A „német gazdasági csoda” kedvez a további növekedésnek. A vállalat termékportfóliója és szakmai kompetenciája egyre inkább differenciálódik. 

1945 

A háború vége: A vállalat 1937-ben épített épületei részben megsemmisültek, részben súlyosan megrongálódtak. Az elkövetkezendő években aztán a romokból és törmelékekből új raktár- és irodahelyiséget építenek a Breite Gasséban.

1939 

A 2. világháború kezdete: Hermann Chr. Knüppelt besorozzák, így nem folytathatja tovább munkásságát. Fia, Helmar Knüppel veszi át a vállalat legfontosabb ügyeit, de 1942 januárjában őt is behívják katonai szolgálatra. A megmaradt munkatársak tovább folytatják, ahogy tudják.

1937 

A vállalat örvendetes léptékben növekszik. Hermann Chr. Knüppel a további növekedés reményében úgy dönt, hogy az akkori óváros peremén, a Breite Gasséban újonnan kialakított iroda- és raktárcsarnokokba költözik. 

1928 

Hermann Chr. Knüppel a tiszta cellulózból készült, jó, erős csomagolópapírt részesíti előnyben. Kérelmezi a megfelelő minőségi védjegyet, és ezzel reklámozza termékeit. Garanciát tud adni ügyfeleinek a minőségi papírokra, és ez kiemeli számos versenytársa közül. 

1919

Hermann Chr. Knüppel 1919. április 1-jén papírnagykereskedést alapít Hann. Münden központjában. Amit magával hoz, az a szakértelem, a bátorság, a szorgalom és az önálló egzisztenciájának kiépítésébe vetett eltökélt hit. Kezdetben a városi csomaglerakatban bérel raktárhelyiséget. Évekkel később aztán közvetlenül a városházával szemben vásárol raktárépületet.