Termékek » Termékek áttekintése » Papír, karton- és hullámpapír

Papír, karton és hullámpapír

Kitömni, becsavarni, párnázni, védeni – a természet erejével

Cellulose-Papier

A papír maga a természet – papírnak ereje van Professzionális, papír csomagolótermékekkel és kartonanyagokkal meggyőző védelmet biztosíthat áruinak. A becsomagoláshoz való finom selyempapírtól, az egyhullámú kartonon át, egészen a kemény hullámkartonból készült robosztus paletta dobozig: nálunk mindent megkap. Mindeközben Ön választhat: az Ön számára egyénileg kifejlesztett különleges gyártmányok vagy csomagolások és kartonok szabvány választékunkból.

Papír: minden tekintetben „klasszikus” csomagolóeszköz

Szívesen és komoly ismeretek birtokában adunk tanácsot az optimális papírminőség vonatkozásában – bármely elképzelhető felhasználás esetén. Profitáljon a különböző papírtípusok specifikus tulajdonságaira vonatkozó megalapozott tudásából, amelyet tanúsítvánnyal rendelkező és akkreditált laboratóriumok elemzések egészítenek ki.

A papírminőség klasszikus kritériuma a szilárdság, a simaság, a merevség, valamint a megfelelő érzet és az optika. Ma a sokrétű ipari alkalmazások keretében olyan további papírspecifikus funkciók szerint differenciálunk, mint:  

  • felületvédelem
  • elválasztó közbülső réteg
  • megjelölés – párnázás
  • hatóanyag hordozó
  • termelés hordozó
  • együttfutó papír

A Knüppel Csomagolástechnika több, mint 100 papírfajtát tart raktáron. Saját papírfeldolgozásunk ennek során a gurigák és formátumok méreteinek egyéni és rugalmas konfekcionálását teszi lehetővé.

Karton – a megfelelő hullám biztosítja a biztonságos szállítást

A hullámpapír a sima és hullámosított papírsávok összekapcsolásából nyeri hasznos mechanikai tulajdonságait. A borított hullámpapír a nyitott gurigás hullámpapírral ellentétben mindig két külső papírvéggel rendelkezik. A megkövetelt teherbírás függvényében papírrétegekkel elválasztva, legfeljebb három hullámmal rendelkezik. A hullámkarton minőségét olyan kulcs alapján különböztetjük meg, amely a tépésszilárdság, az átütés állósság és az élhorzsolási ellenállás meghatározott, minimális értékeit jelenti.

A hullámkartontól eltérően a tömör karton nem tartalmaz üregeket. A tömör karton síkszerű csomagolási anyag. Felhasználható például dobozok vagy szállítótasakok formájában, munkadarabok hordozására vagy közbülső védőrétegként. Az, hogy egyéni annyit jelent, hogy pontosan a vevő kívánsága szerint.