Vállalkozás » Vállalati portré

A papír iránti szenvedély okán

Vállalatunk – portré

Ernst Hahn, Gerhard Hahn

1919. A háború után a gazdaság romokban hever. Ezen csak a vállalkozói cselekvés változtathat. Hermann Christian Knüppel bátorsággal és azzal a szilárd akarattal, hogy tapasztalatai és vállalkozói ötletei alapján sikeres lesz, papír nagykereskedést nyit. Így 1919. április 1-jén Hann. Mündenben leteszi a Knüppel Csomagolástechnika Vállalat alapkövét. 50 évvel később tapasztalatait unokájának, Gerhard Hahnnak adja tovább.

Gerhard Hahn és fia, Ernst Hahn ma, mintegy 500 munkatársból álló vállalatcsoportot irányít. Ha sok minden változott is az alapítás óta: maradt a papír jelentősége a csomagolási folyamatban – és az az igény, hogy a vevők számára mindig értelmes és aktuális csomagolási megoldásokat találjunk. Hiszen a rendkívül diverzifikált áruforgalom és a különböző elosztási útvonalak nagy száma miatt, ma szinte minden új termék kapcsán új kihívások keletkeznek. Sok minden elérhető már ügyesen alkalmazott standard csomagolásokkal – adott esetben kombinációjukkal is. Gyakran azonban különböző kialakítási lehetőségek és nyersanyagok teljes spektrumából kifejlesztett egyéni megoldásokról van szó.

Legyen szó standard vagy újonnan kifejlesztett csomagolásról: a Knüppel Csomagolástechnika munkatársai mindig arra törekszenek, hogy mind az adott felhasználó, mind az áru címzettje teljesen elégedett legyen. E tekintetben kulcsfontosságú tényező a csomagolás műszakilag zökkenőmentes kezelése, annak gazdaságossága és ökológiai fenntarthatósága – és természetesen a csomagolt áruk biztonsága.

Tapasztalatból innovatív!

Ennek során mindig hűek maradunk mottónkhoz „tapasztalatból innovatív”: a Knüppel Csomagolástechnika a tőrzsgyökeres és hagyományos minőség követelményét kapcsolja össze az innovatív és furfangos csomagolási megoldásokkal. Ennek érdekében vevőinknek modern struktúrákat, valamint a legmodernebb technikát kínáljuk – jöhet a jövő.

Az ötletekből célok lesznek

A vállalat alapítása óta mindig továbbfejlődött és bővítette vevőkörét. Büszkék vagyunk arra, hogy anyagok, kezelés és folyamatorientáltság szempontjából meglévő különleges szaktudásunkat hálózatba kapcsoljuk, valamint az olyan sikeres saját márkás termékeinkre, mint a FleeceGuard®, az EXCOR®, a Ckdpack és a NOLCO. Különösen büszkék vagyunk tapasztalt és elkötelezett munkatársainkra, akik tudják, hogy sikerünk mércéje a vevőinknek nyújtott értéktöbblet. Egyre inkább tudatosítani fogjuk ezt. A Knüppel Csomagolástechnika termékeinek és szolgáltatásainak portfóliója megmutatja, milyen nagyszámú különböző területen rendelkezünk kompetenciával.

  • Csomagolási tanácsadás és CAD alapú csomagolásfejlesztés
  • Papír, karton- és hullámpapír
  • Fa és fa összekötő anyagok
  • Korrózióvédelem
  • Gépek, berendezések csomagolóhely rendszerek és fogyóeszközök
  • Raklapos áru biztosítása
  • Párnázott és rögzítő belső csomagolás
  • Postai küldemények