Vállalkozás » Krónika

A kezdetek

Tapasztalatból innovatív!

A Knüppel Csomagolástechnika, a vállalat 100 éves történetére tekinthet vissza – hűséges vevőinknek és azon képességünknek köszönhetően, hogy újra és újra innovatív termékekkel sikerül meggyőzőeknek lennünk.

1919

Hermann Chr. Knüppel 1919. április 1-jén, Hann. Münden központjában papír-nagykereskedést alapít. Szakismeretet, bátorságot, szorgalmat és azt az elszánt akaratot hozza magával, hogy önálló egzisztenciát épít magának. Először a városi csomaglerakatban bérel raktárt. Évekkel később közvetlenül a városházával szemben vásárol raktárépületet. 

1928 

Hermann Chr. Knüppel előnyben részesíti a tiszta cellulózból készült, jó minőségű, erős csomagolópapírt. Kérelmezi a vonatkozó áruminőségi védjegyet és ezzel reklámozza termékeit. Számos versenytársa közül kiemeli az, hogy garantálni tudja vevői számára, hogy minőségi papírt használ. 

1937 

A vállalat örvendetesen gyorsan növekszik. Hermann Chr. Knüppel tovább akar növekedni és úgy dönt, hogy az akkori óváros szélén található Breite Gasse újonnan kialakított iroda- és raktárcsarnokaiba költözik. 

1939 

A 2. világháború kezdete Hermann Chr. Knüppelt szolgálatra kötelezik, és nem folytathatja művét. Fia, Helmar Knüppel veszi át a cég legfontosabb ügyeit, azonban 1942 januárjában ő maga is katonai behívót kap. A megmaradt munkatársak tovább dolgoznak, ahogy tudnak.

1945 

A háború vége: A vállalat csupán 1937-ben elkészült épületei részben elpusztultak, részben súlyosan megrongálódtak. A romhalmazból a következő években új raktár- és irodahelyiségek keletkeznek a Breite Gasse-ban.

1948 

A Knüppel betéti társaság lesz: Az ifjabb Knüppel résztulajdonosként áll az idősebb mellé. A „német gazdasági csoda” kedvez a további növekedésnek. Egyre differenciáltabbá válik a vállalat termékportfóliója és szakismerete.

1969 

A Knüppel cég fennállásának 50. évfordulóját ünnepli. Gerhard Hahn, az alapító unokája társasági tagként csatlakozik a vállalathoz. Az idősebb Hermann Chr. Knüppel tapasztalatai és alapelvei nagy részét átadja neki, majd fokozatosan visszavonul az aktív üzleti életből.

1974 

A Knüppel terjeszkedik és a Breite Gasse-ból a volkmarshausen-i iparterületre költözik – Hann. Münden kapui elé. Itt a Knüppel saját építésű és jóval nagyobb iroda- és raktárterületre költözik és folyamatosan bővíti termékportfólióját annak érdekében, hogy megfeleljen a tovább növekvő vevőtörzs, valamint az egyre differenciáltabb munkamegosztás támasztotta követelményeknek.

1976 

Az expanzió keretében 1976-ban létrejönnek a Knüppel első fiókjai Lauterbach és Mainz területén.

1979 

A Knüppel felvásárolja a Norba céget és ezáltal további fiókot nyit Bayreuth, Bindlacher Straße 7. szám alatt.

1988 

A Knüppel Dániában a Koppenhága melletti Haarlev városában üzletrészt szerez a Nordic Woodfibre vállalatban és ezzel beszáll a farostból készülő, nehéz, ipari csomagolások előállításába. Az általuk nyújtott kiváló mechanikai védelemnek köszönhetően különösen a fémipari vevők értékelik nagyra az olyan termékeket, mint a Nolco-Flex és a Nolco-Pack. 2010-ben a Knüppel többségi tulajdont szerez a cégben.

1990 

Az újraegyesítés új kihívásokat és esélyeket jelent! 1990-ben a Knüppel megalakítja gotha-i fiókját.

1991 

A Knüppel további fiókot nyit Drezdában. A vállalat ugyanebben az évben amerikai vegyesvállalati partnerével, az NTIC vállalattal közösen Hann. Münden-ben megalakítja az EXCOR® GmbH-t és a fóliába integrált VCI által forradalmasítja az átmeneti korrózióvédelmet.

1996 

A gothai-i fiók Emleben, Pfauseeallee 4. alatti saját építésű raktár- és irodaépületbe költözik át.

Dinamikusan fejlődik a Knüppel EXCOR® nevű vállalata. A csomagolóeszközökre épülő korrózióvédelem tudományos- analitikai fejlesztése érdekében és, hogy saját szabadalmakra épülő, további innovatív termékekkel lehessen teljesíteni a vevők kívánságait, a cég ügyvezetősége Drezdában megalapítja az EXCOR® Korrosionsforschung GmbH-t. Ez a laboratórium hamarosan egész Európában vezető szerepet játszik a világméretű vegyesvállalati hálózatban.

1999 

A Knüppel Csomagolástechnika sikerrel kreál saját termékmárkákat a vevők konkrét követelményei alapján. 1999-ben kerül piacra a FleeceGuard® márka, melynek termékei többrétegű fólia- és gyapjúcsomagolás alapján, kiváló védelmet biztosítanak karcolásra és szennyeződésre érzékeny felületek számára.

2002 

Hann. Münden-ben bővül a cég központjának iroda- és raktárkapacitása.

2004 

A Knüppel Magyarországon 50%-os részesedéssel beszáll a 2003-ban alakult Corline Kft.-be. Az ottani tevékenységi körök: tanácsadás, fejlesztés, gyártás és forgalmazás ipari csomagolásokkal és papírtermékekkel összefüggésben. 2011-ben a Knüppel 100%-os üzletrészt szerez és egyedüli társasági taggá válik. A Corline-ból egy évvel később létrejön a Knüppel Csomagolástechnika Kft.

2006 

A Knüppel szemlátomást egyre nemzetközibbé válik: A lengyelországi Ozorkow-ban a vállalat megalakítja a „Knüppel Csomagolástechnika Sp.zo.o.“ céget. A központban működő tervezőiroda előírásai szerint itt történik a FleeceGuard® előállítása és konfekcionálása.

A Knüppel szintén 2006-ban, Drezdában önálló CAD-támogatású fejlesztőrészleget nyit, a vevők egyéni igényeinek megfelelő konstruktív csomagolások számára.  

2007 

Az EXCOR a VCI-termékek ausztriai forgalmazása céljából átveszi Bécs szomszédságában az Euromasch Maschinen-Handels-Gesellschaft m.b.H. vállalatot.

2008

A Knüppel megalapítja Hann. Mündenben a Ckdpack vegyes vállalatot. A vállalat részegységek és alkatrészcsoportok szállításához többször felhasználható, egyedi kialakítású acél rakománytartók fejlesztésével és gyártásával foglalkozik.

2009 

Ausztriában is növekszik az igény a professzionális csomagolási megoldások és a komoly tanácsadás iránt. A Knüppel további leányvállalatot alapít Bécsben termékei forgalmazása céljából. Ugyanebben az évben (az addigi mainzi telephely áthelyezésével) modern iroda- és raktárépületet épül saját területen, Bodenheimban az Am Kümmerling 15 szám alatt.

2010 

A Knüppel áttelepíti saját márkája, a Fleeceguard® gyártását Lengyelországból Ukrajnába. Az új gyár nagyobb termelési lehetőségeket kínál.

2012 

Ernst Hahn már 2006-ban belépett a vállalatba. 2012-ben lép be a Knüppel Csomagolástechnika GmbH & Co KG ügyvezetőségébe.

2013 

A Knüppel Ckdpack nevű vállalkozása Sanghajban megalapítja a China die Ckdpack Co. Ltd-t.

2014 

Az EXCOR értékesítési területe bővítése céljából értékesítési képviseletet hoz létre Romániában. Azóta a vállalat már saját raktárral rendelkezik, valamint három munkatársat foglalkoztat.

2015 

A Ckdpack GmbH az acél rakománytartók konstrukciója és sorozatgyártása céljából átvesz egy felszámolásra ítélt gyártóhelyet a szászországi Schwepnitzben.

2017

A Knüppel átveszi a Hans Joachim Dill Papiere-Pappen-Packmittel GmbH-t.

2019

A Knüppel Verpackung április 1-jén ünnepli 100. születésnapját, miután kis családi vállalkozásból világszerte tevékenykedő vállalatcsoporttá nőtte ki magát. A 6 német telephelyen, az ausztriai és magyarországi képviseleteken, valamint a dániai és ukrajnai gyártóüzemekben vállalatszerte 500 munkatársat foglalkoztat. Ehhez jön még a résztulajdonában lévő, két speciális profilú vegyes vállalat - az EXCOR® és a Ckdpack.

Aktuális:

A saját vállalati csoport fejlesztése mellett a Knüppel Csomagolástechnika számos más szolgáltatóval együttműködik. Az ipari csomagolás minden területéről származó professzionális termékekkel, mára a Knüppel minden nagyságrendben megfelel a nemzeti és nemzetközi áruforgalom kihívásainak.