Termékek » Fejlesztés » Csomagolóanyagok

Csomagolóanyagok

A „fajok sokszínűségének” van értelme!

Teljesen különböző anyagokat alkalmazunk annak érdekében, hogy optimálisan kombináljuk a csomagolások kívánt funkcióit a termékvédelem követelményeivel – néha külön-külön, néha kombinálva. Annak érdekében, hogy optimális csomagolást találjunk vagy fejlesszünk ki egy adott rendeltetéshez, profi csomagolástechnikusaink ilyenkor is a lehető legpontosabban összehangolják a műszaki, környezetvédelmi és gazdasági megfontolásokat. Íme, egy áttekintés a legfontosabb felhasznált anyagokról:

Habszivacsok

A habszivacsok többek között a gyártás során felhasznált nyersanyagban különböznek egymástól. Változó azonban a cellaméret és a sűrűség, a felület állapota és a nedvszívóképesség is. Ennek megfelelően a rugalmasság, a párnázottság, a nyomásállóság és a ledörzsölődés szempontjából nagyon specifikus felhasználási tulajdonságok érhetők el. Ehhez jönnek még a különböző feldolgozási technikák a maratástól, vágástól és stancoláson át, egészen a hegesztésig és nyomtatásig.

Hullámpapír és lépeslemezek

A hullámpapír és a lépeslemez olyan papíralapú, erősített struktúrájú anyag, amely kiválóan alkalmas hajtogatható dobozok, szabások, valamint olyan belső berendezések számára, mint amilyenek a rekeszek, az elhelyező lehetőségek, az elválasztó- és közbülső raktárok. Számos esetben kerülnek alkalmazásra hordozóeszközökben és gyűjtőtartályokban, mint amilyen a Tray, a KLT és a palettadoboz.

Műanyaglemezek és üreges kamrás lemezek

Polipropilénből vagy polietilénből készülnek és a legkülönbözőbb formában használhatók – munkadarab hordozójaként, rekeszbetétként, de akár összehajtogatható vagy merev dobozként is, rendkívül sokrétű aljazat és borító kivitelben. Felületeik ledörzsölődésbiztosak és messzemenően szálmentesek. Olyan csomagolások esetében, amikor az áru felülete érzékeny, puha gyapjúval kasírozott lemezek is használhatók.

Acél- és alumínium

Ezek az anyagok főleg arra szolgálnak, hogy merev, ugyanakkor hajtogatható szállítási eszközöket készítsenek, amelyek a biztonság és a csomagolási sűrűség magas szintjét biztosítják. A legtöbb esetben zárt tartályokról vagy nyitott hordozó eszközökről van szó, amelyek kiválóan alkalmasak arra, hogy többször felhasználhatóan biztosítsák az autó-, repülő- és gépipar elemeinek gazdaságos szállítását. A konstrukciós méretek pontosan igazodnak a légi szállítmányozás, valamint a hajókonténerek, a tehergépjárművek és vasúti kocsik követelményeihez.

Leányvállalatunk a Ckdpack fejlesztette és gyártotta azokat a tartályokat és rakományhordozókat, amelyekkel levehető, illetve hajtogatható oldalak vagy ajtók révén meggyőzően tudjuk támogatni a specifikusan szállítóanyagfüggő ki- és berakodást. A hasznos teher akár több tonnát is kitehet. A rakomány hordozóinak felülete lakkozott, illetve horganyzott. A belső berendezéshez való szabadalmaztatott rögzítőrendszer biztosítja az építőelemek biztonságos befogadását – és egyben lehetővé teszi azt is, hogy perceken belül lehessen más szállítmányra átváltani.

Rugalmas csomagolóanyagok

A fóliák és a gyapjúanyagok olyan felhasználások esetében alkalmasak, amikor vízzel, gőzzel, zsírral, olajjal vagy fénnyel szembeni gátra van szükség, illetve különösen nagyfokú mechanikai anyagszilárdság kívánatos. Sok esetben ennek során az érzékeny felületek lehető legjobb védelméről van szó. A szabványosított két-, három- vagy többrétegű csomagolóanyagok rendkívül széles választékát kínáljuk és ezen túlmenően vevőink egyéni kívánságának megfelelően is előállítunk ilyeneket. Szinte bármilyen tetszőleges papír, karton, krepp, fólia, alumínium, hab, szövet, gyapjú és sajtolt PE kombináció lehetséges. Vevőink számára speciális alkalmazási lehetőségek adódnak a korrózióvédő anyagokkal történő kombinációkból.