Termékek » Fejlesztés » Csomagolásfejlesztés és gyártás

Csomagolásfejlesztés és gyártás

Minden termékcsoport a maga specifikus csomagolási megoldását igényli – minél szokatlanabb a termék, annál nagyobbak a kreatív követelmények a csomagolás formájával szemben!

És minél nagyobb vagy oltalmazandóbb az adott csomagolt áru, annál inkább döntő az olyan műszaki megoldás, amely optimális arányt jelent a biztonság és a gazdasági ráfordítás vonatkozásában.

Ennek során szakértőink példásan széleskörű és professzionális választékra támaszkodhatnak csomagolóanyagok és eszközök esetében és ily módon egyéni és nem ritkán egyedülálló csomagolási megoldásokat alakítanak ki.

A csomagolásfejlesztés folyamata öt fázisban zajlik – a feladatszabástól a szállításig.

Első fázis

A csomagolásra a szállítmányozásra és raktározásra, valamint a központi jellegű fejlesztési információkra vonatkozó valamennyi lényeges szempont rögzítése (többek között darabszám, szállítás típusa, egyszer vagy többször felhasználható).

Második fázis

Első tervezetek számítógépes fejlesztése, valamint különböző elemzések és anyagtesztek alapján anyag- és csomagolóanyag koncepció kifejlesztése.

Harmadik fázis

A koncepció egyeztetése a vevő és a Knüppel Csomagolástechnika között, háromdimenziós tervezetek alapján, beleértve a kalkulációt is.

Negyedik fázis

Ha a koncepció jó, a vevő megrendeli a prototípus elkészítését. Ezt követően kerül sor a tervezett és a prototípus összehasonlító vizsgálatára, valamint gyakorlati bemutatójára.

Ötödik fázis

Amennyiben valamennyi sarokszám a legteljesebb megelégedésre teljesül, úgy a vevő megrendelheti a csomagolás gyártását. Haladéktalanul előkészítjük a termelést (kívánságra a szériagyártás során fennálló termelési feltételeknek megfelelő további minták elkészítését beleértve). Végül: termékellenőrzés a követelményeknek megfelelően és szállítás.